ENUSE

 

Egyesületünk története

2007 januárjában egyéni kezdeményezésre a Tápiószelei Általános Iskolával történt szoros együttműködés keretében kezdődött el a szivacskézilabda oktatása az általános iskola alsó tagozatában, kis létszámmal. Első korosztályt a 2000-ben születettetek alkották, majd az évek során növekvő igény mutatkozott a feljövő iskoláskorú gyermekek körében a kézilabda foglalkozás iránt. Elterjedt a kézilabda szeretete, így folyamatosan egyre többen ismerkedtek, ismerkednek meg Magyarország egyik kiemelkedően népszerű és sikeres sportágának, a női kézilabdázásnak a szépségével, a szabályok elsajátításával. A játék során megtapasztalják a sportágat jellemző sikereket és örömöket, mely érzések lehetővé teszik, és ez által biztosítják a sikeres utánpótlás nevelését.

A létszámnövekedés és távlati céljaink megvalósításához szükségessé vált az egyesületi forma kialakítása, így 2012 márciusában nagy célokkal, határozott elképzelésekkel megalakult az Euro-Novex Utánpótlás Sport Egyesület.

2007 óta egyesületünk folyamatosan versenyezteti sportolóit, így a különböző korosztályok számos kupát nyertek, különdíjakat és kimagasló helyezéseket értek el országos szinten.

2012-ben négy korosztály jutott be az Országos Döntőbe, ahol szép eredményeket értek el, és egy bronzérmet is sikerült szerezni. Korosztályos csapatain folyamatosan eljutnak az Országos Elődöntőkig, Döntőkig, ahol az egyesület eredményeit elismerik, és komoly sikerként tartják számon.

2014-ben a 2003-as korosztály a negyedik, a 2004-as korosztály hatodik helyezést ért el. 2015-ben 2003-as és a 2004-es korosztály egyformán hetedik helyezést ért el az Országos Döntőben.  A 2016-os évben két korosztály is képviselte az egyesületet a korosztályos Országos Döntőkben, ahol a 2000-2003-as születésű gyerekek nyolcadik helyen, míg a 2004-2005-ös születésűek az ötödik helyen végeztek. A kisiskolás bajnokságban is kiemelkedő eredménynek számít, hogy az összes korosztály csak egyetlen egy vereséget szenvedett el.

Ennek következtében az egyesület 2012-ben országos szinten a harmadik, 2013-ban az ötödik legjobb utánpótlás nevelő műhely volt, majd 2014-től már kiemelkedő utánpótlás nevelő műhelyként tartják számon.

Egyesületünk képes a kimagasló tehetségű gyermekeknek olyan szakmai felkészülést és hátteret biztosítani, hogy a sportágon belül a legmagasabb szintig eljuthassanak. Az egyesület rövid fennállása alatt, már kinevelődött egy-két reménység, akik már NB/I-, NB/I B-és csapatok színeiben bontogatják szárnyaikat.

Szoros együttműködés jött létre a Tápiószele Városának Önkormányzatával, akik biztosítják az egyesület számára az edzés-, és felkészülési lehetőséget azáltal, hogy a város egyetlen sportcsarnokát díjmentesen rendelkezésünkre bocsájtják mindennap 16:00-19:00-között. Jelenleg 9 korosztály edzését kell biztosítani a város egyetlen sportcsarnokában. Az egyre tovább bővülő gyermeklétszám edzéseit új létesítmény bevonásával, építésével tudjuk a jelenlegi magas szinten biztosítani. Egyik legfőbb célunk így egy új, minden igényt kielégítő sportközpont, csarnok létesítése, mely nem csak jelen problémák kiküszöbölését jelenti, hanem helyszínt biztosít majd a bajnoki fordulók számára, illetve hazai és nemzetközi tornák megrendezését is lehetővé teszi.

Csapataink felkészítéséhez szükséges szakmai hátteret jelenleg két edző biztosítja, eredményes munkájukat az eddig elért eredmények igazolják. A sikeres, állandó színvonalú utánpótlás neveléshez az edzői stáb bővítése a cél, amelyet a csarnok felépítése, birtokbavétele és a megnövekedett edzésidő is indokolttá teszi.

  1. október hónaptól megkezdtük az együttműködést a helyi Csicserke óvodával az EURO-NOVEX Utánpótlás Sport Egyesület égisze alatt, és a nagy érdeklődés és részvétellel heti egyszeri labdás foglalkozást tartunk szerdánként a gyerekek számára a városi sportcsarnokban. Terveink között szerepel, hogy a következő évben az ilyen fokú érdeklődés és részvétel hatására heti két alkalomra tudjuk emelni a foglalkozások számát.
  2. február 03-val elkezdődött Jánoshidai Petőfi Sándor általános iskola tornatermében a kézilabda foglalkozás. Az eltelt edzések hatására már 3-4 gyermek bemutatkozott az OSB; U 13; U 11-es korosztály bajnoki mérkőzésein.
  3. február hónaptól testnevelési óra keretén belül kézilabda foglalkozást tarthatunk, az Újszilvási Széchenyi István Református általános Iskola tornatermében a kézilabdázás iránt érdeklődő lányok figyelmének felkeltése érdekében, és a sportágat megszerető gyermekek további táborának növelése céljából. A folyamatos foglalkozások hatására már 10 Újszilvási gyermek is átjár edzésekre, illetve már be is mutatkoztak bajnoki mérkőzéseken.
  4. szeptember 13-tól a Blaskovits János Általános Iskola és az EURO-NOVEX Utánpótlás Sport egyesület között, szoros együttműködéssel és egymásra épüléssel elindult a sportosztály az első-, és másodikos lányok számára testnevelés óra keretében történő kézilabda foglalkozásokkal. Itt kiemelt figyelmet fordítunk a gyerekek alapadottságainak, ügyességük fejlesztésére, erőnlétük fokozására. Emellett fontos, hogy a fizikális képzés mellett lelki tényezőkkel, tanulmányi eredményeik figyelésével, különböző segítségekkel még jobban odafigyelünk Rájuk, és ösztönözzük Őket a sportolás fontosságára. Az iskoláskorú gyermekek részére folyamatos sportolási lehetőséget biztosítani, mely az egyesület sportolói létszámának növekedését eredményezi.

Az egyesület hitvallása szerint a sport nemcsak a testi fejlődést segíti elő, hanem a gyermekek számára nevelő hatású is. Hiszem, hogy megtanulnak együtt, csapatban dolgozni, megtanulják a következetes és rendszeres időbeosztást, mely elősegíti a tanulásban jobb eredmények elérését. A sporton keresztül megtanulják a kitartást, az együttműködést, a céljaik eléréséhez való küzdelmet, alázatot, és a megbízhatóságot. A sportban edződött fiatalok hasznos részeseivé válnak társadalmunknak.

Legfőbb cél a sportra, nevelés, sportolóink egészséges fejlődése testileg és mentálisan, sportolni vágyó gyerekeknek lehetőséget biztosítani a rendszeres és színvonalas edzéseken. Ennek következtében hagyományt tud teremteni az egyesület és példával szolgálhat a környező településeknek.

Az iskoláskorú gyermekek részére folyamatos sportolási lehetőséget biztosítunk, mely az egyesület sportolói létszámának növekedését eredményezi. Bevonjuk a környező települések iskoláit sportéletünkbe, biztosítjuk a minimális felkészüléshez szükséges tárgyi eszközök rendelkezésre bocsájtását, a csapatok részére a felkészüléshez szükséges megfelelő szakmai hátteret, illetve a kialakítani a korosztályok létszámbeli feltöltésének lehetőségét és a kiemelkedően ügyes gyermekek átszállítását a Tápiószelei edzésekre. 

Az ENUSE utánpótlás műhelyként térségi központtá kíván válni, folytatva a sikeres munkát!

Megvalósított és távlati céljaink:

2014 – 2015        Megyei első osztály, Országos leány junior       (Megyei döntő II hely)

2015 – 2016        NB / II- es felnőtt csapat, NB / II junior csapat (Jászberényi juniorokkal)

2016 – 2017        NB II felnőtt, és NB II junior (Jászberényi juniorokkal), Serdülő Országos döntő, U13 I osztály

2017 – 2018        NB II felnőtt, NB III ifjúsági (Jászberényi ifjúsági csapat), NB I Serdülő, U13 I osztály

2018 – 2019        NB II felnőtt, NB III. ifjúsági (saját nevelésű játékosok), NB I Serdülő, U13 I osztály

2019 – 2020        NB / I B felnőtt és NB II ifjúsági,  NB I serdülő, U13 I osztály

 

Támogatóink