RIPORT AZ ÁLLÓ VÍZBEN

💯🎙RIPORT AZ ÁLLÓ VÍZBEN 🎙💯

📰 Becséri Kitti, csapatunk meghatározó játékosa adott riportot az egyesületnek. Sokan nem tudják Kittiről, de több év NB1-es rutinnal rendelkezik és korábban NB1/B bajnoki címet is bezsebelt már a Vasas csapatával. 📰

– Kezdjük azzal, hogy mivel töltöd a mindennapokat, itt a kényszerpihenő alatt?

B.K:

Nekem a kényszerpihenő alatt sem állt meg az élet, csak a helyszín változott. A munkahelyemen home office-t rendeltek el, így haza utaztam vidékre a családhoz. Innen tudok dolgozni is és segíteni a szüleimnek, nagyszüleimnek is a mindennapokban. Persze az edzések is folytatódnak, csak a labdát kell letennünk most egy kis időre.

– Mesélj egy kicsit a múltadról, hol játszottál, milyen szerepkörökben?

B.K:

Egy kis városból származom Abáról, ott ismerkedtem meg a kézilabdával, majd onnan kerültem az akkori Cornexi Alcoába. (Székesfehérvár).Végig jártam minden ranglétrát minden korosztályban, végül 16 évesen már a felnőtt NB1-ben játszhattam. Itt a nemzetközi kupában is kipróbálhattam magam, volt év amikor a KEK-ben de az EHF-kupa sorozatban is szerepet kaptam. Azonban nálam is eljött a váltás ideje, ekkor igazoltam a Vasasba, ahol meghatározó szerepem volt a csapat életében, úgy érzem igazán itt lett belőlem rutinos játékos. Legnagyobb sikerünket a 2017-es szezonban értük el, amikor fel juttattuk a klubot sok év után újra az élvonalba. 3év után viszont váltottam és a Kispesthez igazoltam, ahol kalandos egy év után kerültem az ENUSE-hoz!

– Kiadott edzésterv alapján próbáljátok karbantartani magatokat?

B.K:

Az edző által kiadott edzésterv alapján dolgozunk tovább. Főleg az erősítés és a szinten tartás lehet a célunk ebben a holt időben. Azt gondolom ez most igencsak fontos, hisz ki tudja, hogyan fejezzük be vagy mikor indul el a következő szezon.

– Tartjátok a kapcsolatot csapaton belül ebben a nehéz időszakban is?

B.K:

Igen tartjuk a kapcsolatot a lányokkal, megszoktuk beszélni az aktuális történéseket és persze egy kis humorral feldobni a másik napját! 🙂

– Véleményed szerint mi lenne a reális döntés a bajnokságot illetően, illetve miben bíztok?

B.K:

Ez egy olyan rendhagyó helyzet amihez nincs iránymutatás. Azt gondolom, hogy a folytatásnak nem lenne sok értelme. Az egyéni edzések ugyan megfelelnek a szinten tartáshoz de csapatszinten nem tudnánk egyből a maximumot nyújtani a pályán, nem mutatna reális képet a bajnokságról. Nem beszélve a sérülésveszélyről. A lezárással kapcsolatban pedig nincs igazságos döntés. De ezt hagyjuk az illetékesekre. Azért én nagyon bízom benne, ha így alakul fognak bajnokot hirdetni minden szinten!

– Tavaly nyáron csatlakoztál az ENUSE csapatához, hogy érzed magad itt nálunk azóta?

B.K:

Jól érzem magam a lányok közt, egy nagyon fiatal társaságba kerültem bele és azt hiszem sikerült is hamar beilleszkednem, ez talán az eredményeinken is megmutatkozik. Igyekszem őket a rutinommal a pályán és azon kívül is segíteni, remélem hasznát veszik majd a jövőben!

– Mennyire volt cél a feljutás a fejedben szezon elején?

B.K:

Úgy érzem év elején még senki nem számított arra, hogy ilyen jól fogunk szerepelni, nem is volt cél a feljutás. Aztán az edzőnk támogatásával meccsről meccsre mindenki érezte, hogy ebben a csapatban sokkal több van és egy idő után már mi magunk is elhittük. Pont ezért sajnálom, hogy nagy valószínűséggel nem fog folytatódni a bajnokság, mert nagyon vártam, hogy végre NB2-ben is bajnok lehessek! Reméljük a legjobbakat…

Köszönjük Kitti! Sok sikert továbbra is NÁLUNK!💙

ENUSE Team

Támogatóink